Sista dagarna för att söka stöd från Svenska Kyrkans fonder
Har du det ekonomiskt tufft? Eller är du funktionsskadad?
Då kan det här tipset kanske vara något för dig! En gång om året är det nämligen möjligt att ansöka om ekonomiskt stöd från de fonder och stiftelser som Svenska Kyrkans kyrkokansli förvaltar (utöver att det går att söka hjälp från själva Svenska Kyrkan året om), men OBS det går enbart att ansöka under själva ansökningsperioden som är 15 maj – 15 juni för föreningar och organisationer (dvs bara några få dagar kvar) respektive från den 15 maj – 30 juni för dig som privatperson! För mer utförlig information se här: Ekonomiskt stöd från stiftelser och fonder – Svenska kyrkan
Kraven för att kvala in beror på
För att du ska kunna komma ifråga behöver man uppfylla de krav som respektive fond eller stiftelse har. Du behöver dock inte vara medlem i Svenska Kyrkan. Överlag fokuserar givarna på funktionsskadade såsom döva och synskadade, men även barn, sjuka och gamla kvalar in. En stiftelse fokuserar exempelvis på ensamma äldre kvinnor.
Inte självklart söka om du går på försörjningsstöd
Om du går på försörjningsstöd kan det dock i vissa fall bli till nackdel för dig ekonomiskt, så tänk efter om det är värt att söka i just ditt fall.
Övriga tips till dig som har det ekonomiskt svårt
Var aktiv! Be om hjälp! Kontakta de välgörenhetsorganisationer som finns lokalt där du bor! Kanske du också kan hjälpa till med något i din tur? Vi ska ju försöka hjälpa varandra. Utöver de större organisationerna såsom Svenska Kyrkan, Röda Korset, och Frälsningsarmen, så finns det även i varje kommun en budget och skuldrådgivare som kan ge ekonomiska råd helt kostnadsfritt. Det går även att vara helt anonym i den kontakten. Det finns även ett antal grupper på sociala medier som tipsar om “Mat Bortskänkes” eller liknande.
Känner du någon som behöver hjälp eller vill du själv bidra
Det finns många utsatta svenskar som behöver hjälp. Känner du till någon som diskriminerats för att man är svensk eller ännu värre drabbats av något hatbrott? Hör i så fall av dig till kontakt@blagulakorset.se. Vill du hellre bidra med en gåva till hjälparbetet? Sätt då in ett gåvobelopp till Blågula Korsets konto 6143-953 624 501 eller bankgiro 5550-4625, eller swisha till 123 343 23 255. Om du föredrar kortbetalning kan du göra det HÄR. Vi svenskar behöver hjälpa varandra och ditt bidrag gör skillnad!