123-343 23 25
Foto: Privat

Stort TACK från den våldtagna kvinnan

Kvinnan bearbetar övergreppet och tackar så jättemycket för gåvorna

Som vi skrev om tidigare så bearbetar kvinnan fortfarande övergreppet och pratar ofta om händelsen. Vid frågan om hon får samtalsstöd för att bearbeta övergreppet, bekräftar sonen att på den fronten har Hemtjänsten via Luleå Kommun varit mycket behjälpliga. Sonen har också sett till att ett bygellås har installerats, så att något liknande – där den afghanska hemtjänstpersonalen hade tillgång till nyckel utan att ha något egentligt ärende till kvinnan – aldrig ska kunna hända igen.

Mannen dömdes i tingsrätten för grov våldtäkt, och även stöld av guldsmycken från en annan kvinna på samma trygghetsboende två dagar efter våldtäkten. Han har dömts till sex år och sex månaders fängelse och därefter utvisning. En stor anledning till att förövaren får sitt straff var just den våldtagna kvinnans detaljerade och trovärdiga rapport om händelsen till polisen, samt bevisunderlaget.

Kvinnan är oerhört tacksam till alla generösa givare till henne – och ni ser vilket underbart foto hon sänt till oss alla så vi kan glädja oss åt de vackra blommor och exklusiva choklad hon kunnat köpa in tack vare gåvorna också.

Känner du någon mer som behöver hjälp eller vill du själv bidra

Mörkertalet för övergrepp avseende ovan lär vara stort. Det lär därför finns många fler utsatta svenskar som behöver hjälp. Känner du till någon som diskriminerats för att man är svensk, eller ännu värre, drabbats av brott? Hör i så fall av dig till kontakt@blagulakorset.se. Vill du hellre bidra med en gåva till hjälparbetet? Sätt då in ett gåvobelopp till Blågula Korsets konto 6143-953 624 501 eller bankgiro 5550-4625, eller swisha till 123 343 23 255. Om du föredrar kortbetalning kan du göra det HÄR. Ditt bidrag gör skillnad!